WERKEN VOOR JE
GEZONDHEID

TEKST: MAAIKE DE REUVER | VORMGEVING: ARJEN MOES

MUZIEK: HUEY LEWIS & THE NEWS - WORKING FOR A LIVING

Gratis sneakers, een niet-roken-bonus, een vrij te besteden sponsorbudget of startkapitaal voor je eigen bedrijf. Vijf bedrijven vertelden ons over de secundaire arbeidsvoorwaarden van nu waarmee zij millennials verleiden om voor hén te komen werken.


MEDEWERKERS bewegen

VOOR DE ZAAK


WETRANSFER STIMULEERT

DE CONCURRENT


samen werken = samen delen


Op gewicht ondanks gratis chocola


sponsoring van de regio

TEKST: MAAIKE DE REUVER | VORMGEVING: ARJEN MOES

medewerkers bewegen voor de zaak

Hoe meer beweging, hoe gezonder, hoe gelukkiger en hoe productiever de medewerker is, gelooft televisiebedrijf Medialaan. Om een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging te stimuleren mag iedere medewerker deelnemen aan de Well-Being programma’s die het bedrijf uitrolde. Tijdens de werkuren kan je een balletje slaan met je collega's, of deelnemen aan een yogasessie en zo de stress van je af sporten. Jobs waar je gezond, gelukkig en gemotiveerd van wordt vind je dus bij Medialaan!

WeTransfer stimuleert de concurrent

Down- en uploaddienst WeTransfer gaat verder dan het stimuleren van millennials die voor hen werken: ze zijn ervan overtuigd dat ze de hele (technologische) wereld, en daarmee ook hun eigen bedrijf, naar het volgende level brengen als ze ondernemende high-potentials van deze tijd tegemoet komen. Onlangs heeft het bedrijf 173 ontslagen medewerkers van online audioplatform SoundCloud een verrassend aanbod gedaan: iedere ontslagen SoundCloud-medewerker die een eigen bedrijf begint ontvangt van WeTransfer een startkapitaal van 10.000 dollar.

samen werken = samen delen

Vertrekkend vanuit respect, vertrouwen en een positief mensbeeld bouwde ColruytGroup een heel eigen hr-filosofie uit om hun medewerkers tevreden te houden. Hun ´Anders Werken` biedt personeel optimale kansen om te groeien, skills bij te schaven aan de Colruyt Group Academy of middels een leertraject intern op te klimmen of van functie te veranderen. Als werknemer krijg je een grote mate van verantwoordelijkheid, zie je dankzij hoge transparantie de impact van je werk en pluk je er ook elke maand mee de vruchten van via participatie. Collegialiteit scherpt het familiebedrijf dan weer extra aan tijdens teamdagen en ook de deur van de chef, die overigens gewoon Lena, Karim of Timothy heet, staat altijd open.

Op gewicht ondanks gratis chocola

Medewerkers van Tony’s Chocolonely geven aan dat één van de redenen waarom ze voor het bedrijf willen werken de sociale missie is om 100% slaafvrij de norm te maken in chocolade. Ongelimiteerd gratis chocolade eten is natuurlijk een andere reden. Om medewerkers ondanks al die chocolade te stimuleren om fit en gelukkig te blijven, zowel op het werk als thuis, heeft het bedrijf een aantal regelingen getroffen. Zo zijn ‘Tony’s’ verplicht om jaarlijks ten minste 28 vrije dagen op te nemen, meer mag ook. Sportoutfits krijgen medewerkers terugbetaald en niet-rokers ontvangen een bonus. Ook wordt ieder kwartaal een beurs uitgereikt aan medewerkers die zich willen ontwikkelen op een gebied dat niets met werk te maken heeft, van zweefvliegen tot zeefdrukken.

sponsoring van de regio

AS Adventure heeft betrokkenheid met de regio hoog in het vaandel staan. Om die lokale betrokkenheid te stimuleren sponsort het bedrijf groene initiatieven die bijdragen aan het welzijn van de regio. En omdat As Adventure wil dat zijn klanten maar ook zijn medewerkers de wereld ontdekken, ontvangen medewerkers geregeld een te besteden budget dat hen daarbij kan helpen.  

WERKEN VOOR JE GEZONDHEID

Gratis sneakers, een niet-roken-bonus, een vrij te besteden sponsorbudget of startkapitaal voor je eigen bedrijf. Vijf bedrijven vertelden ons over de secundaire arbeidsvoorwaarden van nu waarmee zij millennials verleiden om voor hén te komen werken.

Overzicht magazines

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Het Food Inspiration Magazine gaat naar ruim 65.000 foodprofessionals.
Volledig scherm