Deel deze pagina!

 Frank Lindner   Xiao-Er Kong

Het aantal foodfestivals groeit wereldwijd sterk. Sommige bereiken haast de status van wereldmerk. Ze raken sneller uitverkocht dan concerten van menig bekend artiest. Op het ene foodfestival delen chefs hun kennis en technieken met elkaar. Op het andere gaat het om gastronomische extravaganza voor de massa.  

0/6

INTRO

MUST VISIT FOOD FESTIVALS

Diverse locaties

OMNIVORE

1/6

OMNIVORE

Singapore

SAVOUR

2/6

SAVOUR

Chicago, United States

TASTE OF CHICAGO

3/6

TASTE OF CHICAGO

Lima, Peru

MISTURA

4/6

MISTURA

Kopenhagen, Denemarken

MAD FEED

5/6

MAD FEED

Zwolle, Nederland

CHEF'S REVOLUTION

6/6

CHEF'S REVOLUTION

Lees verder
Scroll verder

 Frank Lindner   Xiao-Er Kong

Het aantal foodfestivals groeit wereldwijd sterk. Sommige bereiken haast de status van wereldmerk. Ze raken sneller uitverkocht dan concerten van menig bekend artiest. Op het ene foodfestival delen chefs hun kennis en technieken met elkaar. Op het andere gaat het om gastronomische extravaganza voor de massa.  

1/6

Eerstvolgende editie: 4 t/m 6 maart 2018, Parijs

Omnivore werd voor het eerst in 2006 georganiseerd als het ‘Omnivore Food Festival’ in de Franse stad Le Havre. Daarna is het  foodfestival doorgegroeid tot de Omnivore World Tour. Sinds 2012 zijn Marseille, Lyon, Genève, Brussel, Moskou, New York, San Francisco, Montreal, Sydney, Shanghai, Istanbul en Londen aangedaan. In 2017 stonden Montreal, Parijs en Moskou op de agenda. In al die jaren kwamen er zo’n 60.000 festivalgangers samen, verdeeld over vier continenten.

Doel van ieder Omnivore-event is om verschillende eetculturen met elkaar te confronteren en een beweging in gang te zetten die de toekomst van ons eten naar een hoger niveau tilt. 

De Omnivore World Tour is naar eigen zeggen het eerste internationale foodfestival dat internationale en lokale chefs samenbrengt, zodat ze hun keukens en technieken met elkaar kunnen delen voor een uitzinnig theaterpubliek. 

Diverse locaties

OMNIVORE

2/6

Eerstvolgende editie: December 2018

SAVOUR wordt jaarlijks georganiseerd in het luxueuze hotel Marina Bay Sands. De foodmarkt heeft een oppervlakte van 22.000 vierkante meter waar meer dan 50 toprestaurants uit Singapore en daarbuiten gerechten serven die altijd tussen de 6 en 12 Singapore dollar (3,76 tot 7,52 euro) kosten. Bekende internationale chefs die op Savour hebben gestaan zijn: Mark Best uit Australië, Hong Kong Michelinchef Alvin Leung en de franse driesterrengroentechef Alain Passard. 

SAVOUR in Singapore wordt gezien als een van 's werelds beste voedselfestivals. Mogelijk heeft het gastronomische extravaganza - in de kerstperiode - hiermee te maken.

Singapore

SAVOUR

3/6

Volgende editie: juli 2018,
exacte datum nog niet bekend

Op het festival vind je uiteenlopende restaurants die hamburgers, noedels, ambachtelijk ijs, churros, hotdogs, crêpes, pizza, pulled chicken en meer aanbieden. Verder zijn er pop-uprestaurants, foodtrucks, en diverse optredens van artiesten zoals The Roots, Billy Idol, Carlos Santana en Moby. 

De toegang tot het festival is gratis, events - zoals de Celebrity Chef du Jour waar  kunt genieten van een drie gangen menu van een bekende chef - zijn tegen betaling.

Taste of Chicago trekt jaarlijks meer dan 1.000.000 bezoekers en is daarmee 's werelds grootste foodfestival. Daarmee is het automatisch een must-visit voor foodliefhebbers. 

Chicago, United States

TASTE OF CHICAGO

4/6

Eerstvolgende editie: Oktober 2018

In 2017 werd Mistura voor de tiende keer georganiseerd. Voor deze jubileumeditie ging het foodfestival terug naar de roots, maar werd er ook gekeken naar moderne trends. Ceviche-bars, streetfood-kramen en restaurants showden hun kookkunsten en lieten de circa 400.000 bezoekers genieten van hun vers bereidde gerechten.

Tijdens deze tiende editie wilde de organisatie de kritieken pareren die bezoekers uitten na een bezoek aan een van de voorgaande edities. Hierover werd gezegd dat het festival te afstandelijk was geworden en dat er te weinig werd gekookt. 

Het Peruaanse Mistura is voorbijgegaan aan het idee van een festival. Het is inmiddels het op een na bekendste merk van het land en het meest bekende foodfestival van Latijns-Amerika.

Lima, Peru

MISTURA

5/6

Eerstvolgende editie: Augustus 2018

Het MAD-symposium vormt de hoeksteen van de organisatie. Op een klein eiland in de haven van Kopenhagen komen briljante, invloedrijke figuren uit de kookwereld en andere disciplines samen met een nieuwsgierig, betrokken publiek. 

Gedurende twee dagen zijn er lezingen, demonstraties, groepsgesprekken en gezamenlijke maaltijden. De deelnemers bespreken de zaken die het meest urgent zijn binnen het voedsellandschap: duurzame landbouw, maatschappelijk ondernemerschap, wetenschap, gezondheid en creativiteit. 

Het publiek staat schouder aan schouder met bekende chefs als René Redzepi (Denemarken), David Chang (Verenigde Staten), Madhur Jaffrey (India) en Ferran Adrìa (Spanje).

MAD - het Deense woord voor voedsel - is een non-profit organisatie die een wereldwijde kookgemeenschap met een sociaal geweten, een gevoel van nieuwsgierigheid en een eetlust voor verandering voortbrengt.

Kopenhagen, Denemarken

MAD FEED

Deel deze pagina!

6/6

Eerstvolgende editie: 9 & 10 september 2018

Het festival wordt om het jaar georganiseerd door driesterrenchef Jonnie Boer en gastvrouw/sommelier Thérèse Boer van De Librije in Zwolle. Ze doen dit  samen met Team PORT CULINAIRE bestaande uit Thomas en Carola Ruhl. Bezoekers kijken in een theaterzaal naar kookdemonstraties van chefs als Grant Achatz (Chicago), Virgilio Martinez (Lima), Rasmus Kofoed (Kopenhagen), Dave Beran (Chicago), Tim Raue (Berlijn), Massimo Bottura (Modena) en Vladimir Mukhin (Moskou).

Buiten is er de BOERenmarkt XL waar bezoekers kennismaken met een dertigtal food- en drankenleveranciers van De Librije.

Gedurende twee dagen staan er een tiental internationale topchefs op het podium van het avangardistische foodfestival Chef’s Revolution: het foodfestival van Nederland.  

Zwolle, Nederland

CHEF'S REVOLUTION

Overzicht magazines

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Het Food Inspiration Magazine gaat naar ruim 65.000 foodprofessionals.
Volledig scherm