MUZIEK: HUEY LEWIS & THE NEWS - WORKING FOR A LIVING

TEKST: MAAIKE DE REUVER | VORMGEVING: ARJEN MOES


sporten op kosten

van de baas


STIMULEER DE CONCURRENT


SPONSORING VAN DE REGIO


Op gewicht ondanks gratis chocola


samen werken = samen delen

WERKEN VOOR JE
GEZONDHEID

Gratis sneakers, een niet-roken-bonus, een vrij te besteden sponsorbudget of startkapitaal voor je eigen bedrijf. Vijf bedrijven vertelden ons over de secundaire arbeidsvoorwaarden van nu waarmee zij millennials verleiden om voor hén te komen werken.

TEKST: MAAIKE DE REUVER
VORMGEVING: ARJEN MOES

Sporten op kosten van de baas

Hoe meer beweging hoe gezonder, hoe gelukkiger en hoe productiever de medewerker is, geloven wij. Om een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging te stimuleren ontvangt iedere medewerker van ons jaarlijks een vergoeding van 300 euro om vrij te besteden aan sportabonnementen. En om medewerkers ook tijdens het werk te stimuleren om voldoende te bewegen en zo weinig mogelijk stil te zitten is ons kantoor ingericht met sta-bureaus om aan te vergaderen of te werken.

stimuleer de concurrent!

Wij gaan verder dan enkel het stimuleren van millennials die voor ons werken: we willen álle millennials ondersteunen, ook zij die werken bij de concurrent. 

Onlangs deden wij 173 ontslagen medewerkers van online audioplatform SoundCloud een aanbod: iedere ontslagen SoundCloud-medewerker die een eigen bedrijf begint ontvangt van ons een startkapitaal van 10.000 dollar. Wij zijn er van overtuigd dat we de hele (technologische) wereld, en daarmee ook ons eigen bedrijf, naar het volgende level brengen als we ondernemende high-potentials van deze tijd tegemoet komen.

sponsoring van de regio

Voor ons bedrijf staat de betrokkenheid met de regio hoog in het vaandel. Om die lokale betrokkenheid ook bij onze medewerkers te stimuleren ontvangt iedere medewerker jaarlijks een budget waarmee ze een vereniging of club naar keuze kunnen sponsoren die bijdraagt aan het welzijn van de regio.

En omdat Gulpener een bedrijf is dat bier brouwt en wij onze medewerkers ook in hun vrije tijd van hun bedrijf en het lokaal gebrouwen bier wil laten genieten krijgt iedere medewerker maandelijks een krat bier naar keuze mee naar huis.

Op gewicht ondanks gratis chocola

Onze medewerkers geven aan dat één van de redenen waarom ze voor ons bedrijf willen werken de sociale missie is om 100% slaafvrij de norm te maken in chocolade. Ongelimiteerd gratis chocola eten is natuurlijk een andere reden. Om onze medewerkers, die we Tony’s noemen, ondanks al die chocola te stimuleren om fit en gelukkig te blijven, zowel op het werk als thuis, hebben we een aantal regelingen getroffen. Zo zijn Tony’s verplicht om jaarlijks ten minste 28 vrije dagen op te nemen, meer mag ook.

Sportoutfits mogen Tony’s declareren en niet-rokers ontvangen een bonus. Ook reiken we ieder kwartaal een beurs uit aan Tony’s die zich willen ontwikkelen op een gebied dat niets met werk te maken heeft, van zweefvliegen tot zeefdrukken.

samen werken = samen delen

Waarom zouden wij als modern bedrijf de producten en materialen die we in huis hebben niet uitlenen aan onze medewerkers? Ons kantoor is toch ook hún (t)huis? Zo denken wij er in ieder geval over. Wij stellen producten en materialen ter beschikking die onze medewerkers, die wij samenwerkers noemen, kunnen lenen. Servies en discolampen voor een verjaardagsfeestje, een busje voor een verhuizing of de auto van de directeur om indruk te maken op een date. Ook ontvangt iedere samenwerker jaarlijks sociaal kapitaal punten, die hij/zij zelf mag besteden aan een goed doel naar keuze.

WERKEN VOOR JE
GEZONDHEID

Gratis sneakers, een niet-roken-bonus, een vrij te besteden sponsorbudget of startkapitaal voor je eigen bedrijf. Vijf bedrijven vertelden ons over de secundaire arbeidsvoorwaarden van nu waarmee zij millennials verleiden om voor hén te komen werken.

Food Inspiration Magazine

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Trends, culinaire inspiratie, interviews, conceptwatching en journalist
Volledig scherm