Deel deze pagina!

Tekst: Frank Lindner | Interview: Jelle Steenbergen
Video: Rainier van IJzendoorn

In 2000 wist de toen 16-jarige Joris dat hij voor de top wilde gaan. Van 2004 tot 2008 werkte hij als chef de parti in het sterrenrestaurant van Ron Blaauw. Daarna volgde een chefspositie bij restaurant Paardenburg in 2009 en 2010 en ging de Amsterdammer een Frans avontuur aan bij Jardin des Sens in Montpellier tot 2012. Bij restaurant Bridges in hotel The Grand hotel verdiende Joris tussen 2012 en 2014 zijn eerste Michelinster. In 2014 werd hij bovendien door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Wij spraken Joris op Talent van de Toekomst, waar hij onderdeel was van een vakjury die de kookkunsten van een nieuwe generatie kooktalenten beoordeelde.

Voor RIJKS zette Joris een keukenfilosofie neer die is gebaseerd op eenvoud, kwaliteit en authenticiteit. Michelin beloonde hem daarvoor in 2016 met een ster. Bij RIJKS koken met regelmaat internationale gastchefs, zoals Virgilio Martinez en Tim Raue. Food waste vindt Joris ongehoord. Hij organiseerde een geitenbokjesdiner met Pasen en is nauw betrokken bij de slow-foodbeweging.

Zijn ultieme verleiding is gezouten karamel. En als hij een dagje in een andere keuken mocht staan, dan is het bij restaurant Mirazur in Zuid-Frankrijk. Wat weten we nog meer van Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant RIJKS in Amsterdam?

Ziel & Zakelijkeid

DIT IS
JORIS BIJDENDIJK

Food Inspiration Magazine

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Trends, culinaire inspiratie, interviews, conceptwatching en journalist
Volledig scherm