Let op: dinsdag 20 juni al bijna uitverkocht

Tijdens de Food Inspiration Days Outdoor '23 krijg je als foodprofessional culinaire brandstof voor het maken van je plannen voor de komende jaren. Echte ontmoetingen en de verbinding met de makers staan centraal rondom het thema 'back to the flavor'.
Ben jij erbij?


  • Inzicht in nieuwe kansen, actuele trends en toekomstscenario's

  • Mogelijkheden om te netwerken met de top van de foodservicebranche

  • Culinaire brandstof voor jouw plannen van de komende jaren

  • Best practices van 20+ (keynote) sprekers 

  • Inspiratie tijdens interactieve workshops

Dit is wat we beloven

Eerste sprekers en workshops

Jan Dirk en
Peter van der Voort
remeker kaas

Jan Dirk en Peter van der Voort zijn niet alleen sprekers tijdens de Food Inspiration Days Outdoor, ze zijn ook de gastheren. Het evenement vindt plaats op hun terrein, het terrein van Boerderij Engelenhove in Ede. Al vanaf 1650 maakt de familie Van der Voort kaas, met respect voor de natuur. De familie boert biologisch en maakt geen gebruik van bestrijdingsmiddelen. Van de melk van hun bruine Jersey koeien wordt rauwmelkse kaas gemaakt. Deze Remeker kaas staat over de hele wereld bekend om de kwaliteit.

Krauterfutter
biologisch kruidenvoer

Kräuterfutter is Duits voor kruidenvoer. De familie Cremer uit Duitsland is al jaren gespecialiseerd in biologisch kruidenvoer, oftewel: in het samenstellen van de optimale voermix voor dieren op basis van kruiden. Het welzijn van de dieren staat hoog in het vaandel. Op de Food Inspiration Days Outdoor laat hij de optimale kruidenmengsels per dier zien. En natuurlijk kun je proeven, als je durft!

Welk kruidenmengsel dient voor welk dier als optimale voeding?

Mixblik
sociale onderneming

Mixblik is een sociale onderneming die wereldgerechten bereidt en inblikt. Vrouwen die pas net in Nederland wonen, bereiden gerechten uit hun land van herkomst.

Tijdens deze workshop ontdek je nieuwe smaken en recepten door samen met deze vrouwen hun favoriete gerechten te bereiden.

Maaike de reuver
trendwatcher

Maaike de Reuver is hoofdredacteur van Food Inspiration. Zij schrijft en vertelt over trends en ontwikkelingen in de foodbranche. Dat doet ze ook op de Food Inspiration Days Outdoor, waar ze samen met Hans Steenbergen het thema 'Back to the flavor' duidt aan de hand van sprekende voorbeelden. Ze laat tijdens het plenaire programma, door middel van een interactieve trendpresentatie, de bezoekers van het event kennismaken met de smaak van de toekomst.

Thijs meliefste sterrenchef

In 2015 opende Thijs Meliefste zijn restaurant Meliefste in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. In 2020 werd het restaurant onderscheiden met een Michelinster. Ook is de chef onderdeel van culinair genootschap Les Patrons Cuisiners. Tijdens de dinsdag van de Food Inspiration Days Outdoor laat Thijs zien -en proeven!- hoe je een gerecht van topniveau maakt van producten afkomstig van de boerderij. In dit geval van de boerderij van Remeker.

Angelique Schmeinck
Svh meesterkok

Angélique Schmeinck is SVH Meesterkok en een heuse vakvrouw met ruim veertig jaar kookervaring op hoog niveau. Ze is bij het grote publiek vooral bekend van haar culinaire tv-programma's en kookboeken. Daarnaast verzorgt ze al bijna 20 jaar topdiners op grote hoogte. Dat doet ze in het enige luchtballonrestaurant ter wereld genaamd CuliAir, waar ze kookt op de hete lucht van de ballon.

Eerste sprekers
en workshops


  • Inzicht in nieuwe kansen, actuele trends en toekomstscenario's

  • Mogelijkheden om te netwerken met de top van de foodservicebranche

  • Culinaire brandstof voor jouw plannen van de komende jaren

  • Best practices van 20+ (keynote) sprekers 

  • Inspiratie tijdens interactieve workshops

Dit is wat we beloven

Christian Weij
fermentatie specialist

Christian Weij is fermentatiespecialist, fooddesigner, (creatief) directeur van SmaakPark Ede en pop-up chef. Tijdens de Food Inspiration Days Outdoor laat hij zien (en proeven) dat deze eeuwenoude en tegelijkertijd erg populaire methode verrot lekker is.

Aan het einde van het event fermenteert hij de overgebleven producten. Zo brengt hij zelfs het afval back to the flavor.

SOIl Vegan Cafe
Workshop

De barbecuekoning uit vleesmekka Brazilië opende zijn vegan restaurant genaamd SOIL Vegan Café in Amsterdam-West, in 2022 volgde een tweede vestiging in Oost. Zijn doel: aan de wereld laten zien dat een leven met minder vlees dynamisch en vooral ontzettend lekker is. Dat laat hij ook volop zien en natuurlijk proeven tijdens zijn pop-up SOIL Vegan Café op de Food Inspiration Days Outdoor. Hij kookt er volgens de aloude Zuid-Amerikaanse kooktechniek genaamd rescoldo. Dat betekent: op open vuur, met weinig materialen, maar met heel veel verschillende soorten groenten.

Gustavo Bottino, meester in vegan barbecue op open vuur.

Hans steenbergen trendwatcher

Hans Steenbergen wordt ook wel de foodservice-filosoof genoemd. Hij is al jaren de trendwatcher van Nederland op het gebied van eten en drinken. In 2009 richtte hij Food Inspiration op. Het magazine was het eerste digitale magazine voor foodprofessionals ter wereld. Inmiddels is Food Inspiration een internationaal inspiratieplatform voor foodprofessionals.

Op 20 & 21 juni gaan we samen met 20+ (keynote) sprekers en 600 foodprofessionals per dag dieper in op de trends en ontwikkelingen binnen de foodservicebranche.

Laat je daarnaast inspireren door de interactieve workshops. Proef, leer en ervaar tijdens de Food Inspiration Days Outdoor.
Ben jij er ook bij?

Food Inspiration Magazine

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Trends, culinaire inspiratie, interviews, conceptwatching en journalist
Volledig scherm